söndag 11 november 2012

Kontrollansvarig och bygglovsansökan

Nu har det gått en tid sedan sist och vad har då hänt? Jo, ritningen har varit uppe på Eksjöhus huvudkontor i två omgångar för korrigeringar och godkännande och nu är hela klabbet inskickat till kommunen. Vi har fått ett preliminärt resningsbesked, vecka 10, 2013  :-)
Vi har även skaffat en kontrollansvarig, sk KA. Inget vi visste att vi skulle ordna själva redan till bygglovet skulle skickas in, så vi fick komplettera ansökningen med det lite senare. Fick bra hjälp av kommunen med ett antal namn på killar som kunde vara KA, och så ringde vi bara upp första bästa. Han verkar seriös, för han ville först träffa oss, se på ritningen och prata igenom hela byggprocessen, och vad hans roll är i det hela är,innan han ens åtog sig uppdraget. Vi klickade direkt och hoppas på att vi gjort ett bra val.
(Ska erkänna att jag skrev en ansökan på nån sida på nätet och sökte KA, och det var genast tre stycken som hörde av sig och ville ha uppdraget. De ville inte ens veta vad för sorts bygge det var. Kändes lite väl desperat, så vi drog öronen åt oss...)

Vi har också hunnit flytta till vår tillfälliga boning, ett läckert penthouse i Ängelholm. Eller snarare en fyra på 4:e våningen utan hiss. Vi har hunnit bo här i en dryg månad nu och trivs faktiskt riktigt bra! Vårt hus kommer att byggas på ett gammalt jordgubbsfält i Munka Ljungby, en dryg mil öster om Ängelholm i nv skåne. På området finns ett tiotal nybyggda villor, varav två Eksjöhus, men det är gott om tomter kvar i dagsläget. Det var i alla fall inga problem att få vår drömtomt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar