onsdag 29 maj 2013

Kakel och klinker flyttar in

Verkars som att det varit några inne och kollat på vår blogg sedan den kom med på www.vibyggerhus.se Kul! Lämna gärna en kommentar om det är något ni undrar eller vill få sagt :-) 
 
Under förra veckan påbörjade kakelfirman sin del i huset. Vi trodde att målaren skulle hinna före, men så blev det inte. Skönt att slippa styra upp när alla olika hantverkare ska vara där.
 
Tätskikt på i stora badrummet. Ska bli roligt att se om det blir så bra som vi tänkt med färger och storlekar på plattor. Det är ju väldigt svårt att se helheten innan de är på plats.

Klinker i entré. Plattan heter Marte Nero Acapulco 30x60
Det blir samma platta, fast i olika storlekar i delar av badrummen också.

Tvättstugan/groventrén är färdig, bara fog som fattas. Återkommer med namn på den här plattan. Den vi bestämde först gick inte att få före augusti, så vi bytte till denna. 20x20 är storleken.

Perfekt för smutsiga hundtassar ;-)

Lilla badrummet är påbörjat. Här blir det vit platta på tre väggar, Image vit 30x60, med rak montering. Sedan drar vi upp golvplattan (Marte Nero 30x60) på väggen och gör en fondvägg.
På golvet i duschen blir det samma platta fast 15x15 för fallets skull. Hoppas att det inte blir för mörkt.
 
På fredag levereras köket och de börjar förhoppningsvis montera direkt :-)

2 kommentarer:

  1. Vi går också i husbyggartankar och har funderat på en blandning av Solängen/Trend. Vågar vi fråga vad ni fick för pris av Eksjöhus? Vad tog de för att göra ändringarna på planritningen? Lycka till med det fortsatta husbygget, det ska bli roligt att följa er! / Caroline

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Roligt ni också gillar samma hus! Vi är ännu så länge jättenöjda med allt. Om ni ska bygga här i skåne rekommederar vi verkligen ett möte med Eksjöhus säljare i Helsingborg, Jan Andersson. Han är kanonbra!
    Priser.... Ja, det är svårt att säga exakt med tanke på alla tillägg och avdrag som det blev i slutändan.
    Kostnaden för att "låsa upp ritningen" och att göra huset ca 10m2 större hamnade mellan 70-100 000. När man betalat för att låsa upp ritningen blev "allt" genomförbart, flytta bärande väggar och vadsomhelst! Helt klart värt det för oss.
    Slutkostnaden är jättesvår att säga då vi inte är klara än. Vi har ju tex tagit ganska mycket mera eldragning än standard som kommer att tillkomma utöver det kalkylerade. Sedan har vi valt till en del dyrare vitvaror och dragit av tex garderober. (Eksjöhus är helt ärliga där och drar av den faktiska kostnaden för allt som du tar bort, det är långt ifrån alla företag som gör det!)
    Som det ser ut nu med 12 veckors byggtid kvar kommer vi nog att landa på 2,7 plus tomt, bygglov, garage, osv.
    Lycka till själva, och hör gärna av dig om du undrar något mer, hälsningar Åsa

    SvaraRadera