onsdag 17 april 2013

El och vatten i väggarna

Förra helgen hade vi ett lång möte med vår elektiker för att gå igenom all eldragning i huset. Det är med ett elschema från Eksjöhus, men det kan man ändra i princip hur mycket man vill, både lägga till och dra ifrån. I vårt fall blev det mest lägga till ;-)
Vi började med att gå runt i rum för rum och bestämma var vi ville ha lysknapparna (heter säkert inte så, men ni fattar vad jag menar...) och eluttagen. Vi har tänkt väldigt mycket på det här i förväg så vi var väldigt överens om det mesta. Vi har tex valt bort en sak som ingår. Det är nämligen standard med ett eluttag sammansatt med lysknappen i alla rum, och det gillade vi inte alls. Däremot har vi försökt dölja lysknapparna i det stora vardagsrummet så gott det går genom att sätta de på insidan i angränsande rum. Vi har även satt en hel del extra spotlights. Det kostar en slant, men det är inget vi ville vara utan. Det blir spottar i alla höga fönster, i badrummen, i delar av köket och i takskägget på framsidan.
Vi gick sedan igenom vart vi ville ha tele, tv och data uttag. Man kan ju lugnt säga att det är gott om teleuttag! Vi tog bort alla utom ett. Vi vet inte ens om vi kommer att ha en fast telefon och iså fall blir det en trådlös.
Vi kommer att ha fiber i huset så vi drog lite extra uttag ifall det man vill skippa routern. Det blev även några takhögtalare i kök och badrum, samt uteplats :-)
 

 
Grovköket har fått in lite byggvatten under veckan.

 
Vårt minikontor! Stegarna till vinden är redo att monteras.

 
Vattenrör, som egentligen består av slangar, kommer upp i väggen mellan stora badrummet och master bedroom.

 
Och här sticker de fram!

 
Elins rum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar